Tony Blair egy melegmagazinban bírálta a pápát

Vágólapra másolva!
Tony Blair volt brit kormányfő azt szeretné, ha a katolikus egyház átgondolná a homoszexualitással kapcsolatos álláspontját, és nem szó szerint értelmezné a vallási szövegeket. Blair egy melegmagazinnak adott interjúban azt mondta, a pápa nem tart lépést a közvéleménnyel.
Vágólapra másolva!

Itt az ideje, hogy a pápa átgondolja a homoszexuálisokkal kapcsolatos álláspontját - mondta Tony Blair korábbi brit kormányfő az Attitude című melegmagazinnak adott interjúban. A római katolikus vallású egykori miniszterelnök azt szeretné, ha az egyház képviselői világszerte újraértelmeznék a vallási szövegek tartalmát, és nem szó szerint, hanem metaforaként magyaráznák ezeket a híveknek. Blair szerint a dolgok folyamatos újraértelmezése lehet része a vallásos hitnek, ez lehet az első lépés a felé, hogy a vallásos csoportok egyenlő félnek fogadják el a homoszexuálisokat.

"Amikor az egyház tagjai az Ószövetségre hivatkozva ítélik el a homoszexuálisokat, azt mondom: elég kemény szabályok szerint kéne élnünk, ha mindent szó szerint vennénk, ami az Ószövetségben szerepel."

XVI. Benedek pápa mereven elzárkózik attól, hogy változtasson az egyház homoszexuálisokról megfogalmazott tradicionális álláspontján, szerinte a homoszexualitás "belső erkölcsi gonoszság".

"A katolikus egyház nagyon sok csodálatos dolgot csinál, és a pápa személyesen is kiáll sok jó ügyért, de ebben a kérdésben nem tartanak lépést a közvéleménnyel. Ha egy vasárnap megkérdeznék a híveket a templomban, meglepődnének, mert kiderülne, milyen sokan gondolkodnak liberálisan" - mondta Blair.