Pénteken szállíthatják haza az Irakban lelőtt férfi holttestét

Vágólapra másolva!
Valószínűleg pénteken szállítják Magyarországra annak a férfinak a holttestét, akit Irakban feltehetően egy amerikai katona lőtt le. A holttest hazaszállítása után a férfi családja új boncolást fog kérni - írja a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

Várhatóan péntekig Magyarországra szállítják az Irakban tisztázatlan körülmények között lelőtt magyar férfi holttestét - tudta meg a Népszabadság az áldozat hozzátartozóitól. A férfi egyik rokona azt mondta: a temetés előtt valószínűleg boncolást kérnek, mert szeretnék magyar orvosoktól megtudni, hogy mi okozta a tragédiát

A férfit valószínűleg egy amerikai katona lőtte agyon Irakban március 26-án. A Toifor GLSS Kft. gépkocsivezetőjeként dolgozó férfi holtestét teherautója mellett találták meg a tádzsi amerikai támaszpont területén. Az amerikai hatóságok annyit közöltek: gyilkosság gyanújával őrizetbe vették a 25 éves Carl Stovall őrvezetőt, amiért lelőtt egy külföldi állampolgárt. A magyar holttestét az Egyesült Államokba vitték, ahonnan csak a boncolás után szállítják Magyarországra.

Az elhunyt rokonai a lap szerint nehezményezik, hogy miért kellett a férfi holttestét a család tudta nélkül az Egyesült Államokba szállítani és ott felboncolni. Szelestey Lajos, a Külügyminisztérium szóvivője azt mondta: "Nincs olyan jogszabály, amely ezt tiltaná, az amerikai hadseregben pedig bevett gyakorlat, hogy az ilyen esetekben maguk végzik a vizsgálatot."