Lázadás robbant ki egy brit börtönben

Vágólapra másolva!
Leverték azt a lázadást, amely Londontól 160 kilométerre egy brit börtönben robbant ki szombaton. A zendülés egy napig tartott, az összecsapásokban három rab sérült meg.
Vágólapra másolva!

Lázadás tört ki szombaton egy brit börtönben, több száz dühöngő rab felgyújtotta az épületet, a hatóságoknak szombat éjjelre sikerült helyreállítaniuk a rendet - írja a BBC. A zendülés a Londontól százhatvan kilométerre északra fekvő Ashwell fogházában tört ki.

A börtönőrök szerint a lázadást feltehetően az váltotta ki, hogy megvonták az egyik rabnak nyújtott kedvezményeket. A csaknem egy napon át tartó lázadásban három rab megsérült meg. A lázadók betörtek a börtön üzlethelyiségébe, megszállták a gyógyszertárat és felgyújtották az épületet.

A tömegoszlató felszereléssel ellátott börtönőrök szombat estére állították helyre a rendet. A brit büntetés-végrehajtási szervezete szerint a károk nagysága elári több százezer fontot, vagyis több tízmillió forintot.

Colin Moses, brit büntetés-végrehajtás elnöke a BBC-nek azt mondta: hónapokkal ezelőtt felhívták a figyelmet arra, hogy várhatók ilyen típusú zavargások, akkor azonban senki nem hallhatta meg őket. Az elnök szerint kevés speciálisan felszerelt személyzet volt a börtönben. Lord Bach igazságügyi miniszter azt mondta: nem hiszi, hogy a zavargás pénzügyi problémákkal, a börtönőrök alacsony számával függne össze.