Megfúrta a Vatikán a Kennedy-lány nagykövetségét

Vágólapra másolva!
Megakadályozta a Vatikán, hogy Caroline Kennedy legyen a következő amerikai nagykövet náluk - jelentette a Huffington Post. A Szentszéknek nem tetszik, hogy Kennedy támogatja az abortuszt. A Fehér Ház hallgat az ügyről.
Vágólapra másolva!

A Vatikán megakadályozta, hogy Caroline Kennedy legyen az új amerikai nagykövet. A katolikus egyház azért nem támogatja Kennedy nagyköveti jelölését, mert a diplomata támogatja az abortuszt.

Caroline Kennedy állítólag Barack Obama amerikai elnök akarta a vatikáni nagyköveti poszttal megjutalmazni az elnökjelölti kampányban nyújtott támogatásáért. John F. Kennedy egykori amerikai elnök lánya korábban New York állam azon szenátori posztjára pályázott, amely Hillary Clinton külügyminiszteri kinevezésével üresedett meg, de sok bírálat érte a szenátori tapasztalat hiánya miatt, így végül személyes okokra hivatkozva visszalépett.

A Vatikán élesen bírálja, hogy Obama támogatja a mesterséges vetélést, valamint az őssejtkutatást. A nagyköveti poszt körüli patthelyzet beárnyékolhatja a pápa és Obama júliusra tervezett találkozóját; az amerikai elnök a G8-ak csúcstalálkozójára utazik majd Olaszországba - írta a Huffington Post amerikai hírportál.

Raymond Flynn korábbi vatikáni amerikai nagykövet szerint Kennedy gyenge választás, és fontosnak lenne, hogy az Obama-kormány olyasvalakit jelöljön utódjának, aki ellenzi a magzatelhajtást. A Fehér Ház nem kommentálta az ügyet.