Marad a rendkívüli állapot Bangkokban

Vágólapra másolva!
Egyelőre nem oldották fel az erőszakos tüntetések miatt bevezetett rendkívüli állapotot a thai fővárosban. Bangkokban szerdán munkaszüneti nap és nyugalom van, a kormány csütörtökre és péntekre is munkaszüneti napot hirdetett.
Vágólapra másolva!

Szerdán is érvényben maradt Bangkokban és környékén a rendkívüli állapot, amelyet a múlt hét végén kitört zavargások miatt hirdetett ki Abhiszit Veddzsadzsiva thaiföldi miniszterelnök. A kormányszóvivő szerint a hatóságok urai a helyzetnek, már csak elszigetelt kormányellenes tüntetések vannak, és "számuk egyre csökken." A miniszterelnök minél előbb fel kívánja oldani a rendkívüli intézkedést, mert az árt az üzleti életnek.

A főváros, Bangkok utcáin többnyire nyugalom volt, amihez az is hozzájárul, hogy a thai újév miatt a szerda munkaszüneti nap. A kormány bejelentette, hogy a csütörtököt és pénteket is munkaszünetnek nyilvánítja, hogy megkönnyítsék a visszaállást a normális kerékvágásba. A thaiföldi hadsereg kedden vonta ellenőrzése alá Bangkokot azt követően, hogy a kétnapos zavargásokban két ember meghalt és 123 megsebesült.