Negyvenhárom emberből álló kábítószer-kereskedelemmel és prostitúcióval foglalkozó bűnbandát vett őrizetbe az osztrák rendőrség. A kábítószert Magyarországon keresztül csempészték Ausztriába, a hálózatnak négy magyar tagja volt.

Kábítószer-kereskedelemmel és prostitúcióval foglalkozó bűnbandát számolt fel az osztrák rendőrség Ausztria keleti részén. Az akció során 43 gyanúsítottat őrizetbe vettek.

A csoport két feltételezett vezetője a gyanú szerint 15 fiatal nőt elrabolt Indonéziában, majd Ausztriában prostitúcióra kényszerítette őket. A hatóságok a külföldi nők szolgálatait igénybe vevő 80 ügyfelet is kihallgatják.

A magyar határ közelében fekvő nezsideri (Neusiedl am See) központú bűnbanda tavaly óta mintegy 2,3 millió euró értékű kábítószert értékesített Ausztriában, elsősorban rendezvényeken és szórakozóhelyeken. A tiltott szereket, egyebek mellett 15 kilogramm kokaint, fél kilogramm heroint, több mint 12 kilogramm amfetamint, 24 kilogramm marihuánát és 85 ezer darab ecstasy tablettát Magyarországon keresztül csempészték az országba.

A rendőrség szerint az őrizetbe vettek között 32 osztrák állampolgár van, valamint négy magyar - köztük az egyik fő gyanúsított magyar származású barátnője -, két szerb, egy boszniai, egy thaiföldi, egy lengyel, egy libériai és egy német.

A burgenlandi bűnügyi hatóságok már tavaly megtudták, hogy egy 30 éves nezsideri férfi a gépkocsijával rendszeresen kokaint és speed tablettákat szállít Magyarországról Ausztriába, ahol eladja azokat. A nyomozások során a hatóságok a férfi számos bűntársát lefülelték és az egész hálózat működésére fényt derítettek.

A burgenlandi, bécsi és alsó-ausztriai házkutatások során a rendőrség nagy mennyiségű kábítószer mellett kannabiszültetvényeket, tízezer euró készpénzt, két lőfegyvert és nyolc egyéb tiltott fegyvert, gumibotokat és viperákat is lefoglalt.