Meglőtték a thaiföldi sárga inges mozgalom vezetőjét

Vágólapra másolva!
Thaiföldön egy benzinkútnál fegyveres támadók tüzet nyitottak péntekre virradóra a jelenlegi kormányt támogató sárga inges mozgalom vezetőjére. A sárga ingesek szemben állnak a száműzetésben élő volt kormányfőt pártoló vörös ingesekkel, akik az előző héten erőszakba torkolló tüntetéseket tartottak.
Vágólapra másolva!

Fegyveres támadók megsebesítették a thaiföldi sárga inges mozgalom vezetőjét, Szondhi Limthongkult péntekre virradóra Bangkokban - közölte a rendőrség. Szondhi Limthongkult a vállán érte lövés, és a szemöldökét is súrolta egy lövedék, mikor egy benzinkútnál a támadók tüzet zúdítottak autójára. Szondhit kórházba szállították és sikeres műtétet hajtottak végre rajta. Az orvosok szerint állapota súlyos, de nem életveszélyes. Az autó sofőrje súlyosan megsérült.

A rendőrség szerint két támadó követte Szondhi kocsiját, és legkevesebb száz sorozat lövést adtak le AK-47-esekből és M-16-osokoból -írja a BBC.

A Szondhi Limthongkul által alapított Népi Szövetség a Demokráciáért (PAD) állt a fő bangkoki repülőtereket tavaly egy héten át blokád alatt tartó tiltakozó akció mögött. A royalista mozgalom tavaly az év nagy részében tüntetett, követelve, hogy a hatalomból 2006-ban kiszorított, jelenleg önkéntes külföldi száműzetésben élő Thakszin Sinavatra volt kormányfő politikai szövetségesei távozzanak az akkori kormányból.

A sárga ingesek nem vettek részt a jelenlegi, Abhiszit Veddzsadzsiva miniszterelnök vezette kormány ellen tartott, erőszakba torkolló múlt heti megmozdulásokon, amelyeket riválisaik, Sinavatra vörös inges hívei tartottak. A sárga ingesek monarchisták, katonák, városlakók, mind a jelenleg kormányi támogatói, akik szemben állnak az új választásokat követelő vörös inges falusi tömegekkel.

A BBC helyi tudósítója szerint a Szondhi elleni támadás után attól lehet tartani, hogy a sárga ingesek újra utcára vonulnak.