Obamának is beszélt az állítólagos merénylőkről Morales

Vágólapra másolva!
Felszólította Barack Obama amerikai elnököt Evo Morales bolíviai elnök, hogy ítélje el az ellene szőtt összeesküvéseket, vagyis a csütörtökön meghiúsított, tervezett merényletet. Az állítólagos merénylők között magyarok is vannak - kettejüket megölték, egyiküket pedig elfogták.
Vágólapra másolva!

Evo Moraloes bolíviai elnök felszólítótta Barac Obama amerikai elnököt, hogy nyilvánosan ítélje el az ellene tervezett merényletet - jelentette az AP hírügynökség. A bolíviai hatóságok szerint csütörtökön hiúsítottak meg egy készülő merényletet, melynek célpontja más bolíviai vezetők mellett Morales lett volna.

A csütörtöki Santa Cruz-i rajtaütésben hárman meghaltak, és két embert elfogtak. A halottak között van a magyar-bolíviai Eduardo Rózsa-Flores és az erdélyi Magyarosi Árpád. Az egyik elfogott férfi szintén magyar, Tóásó Előd.

Morales az amerikai kontinens 34 országának csúcstalálkozóján beszélt Obamának a merénylet állítólagos tervéről - ezt maga Morales nyilatkozta. A bolíviai elnök szerint az Egyesült Államok továbbra is szervezkedik ellene - jelentette az AP hírügynökség. Morales nem gyanakszik arra, hogy az USA áll az állítólagos merényletterv mögött, de a csúcstalálkozón azt mondta újságíróknak: az elmúlt száz napban, mióta az Egyesült Államok elnöke Obama, nem csökkent a Bolíviával szembeni amerikai ellenségesség. Tavaly Bolívia kiutasította a La Paz-i amerikai nagykövetet az országból,aki Morales szerint a bolíviai ellenzékkel játszott össze.

Barack Obama szándéka szerint új korszakot nyit az USA és Latin-Amerika közötti kapcsolatokban, amely a kölcsönös tiszteletre épülne. A kapcsolatok javításának lehetősége az amerikai kormányzat kezében van - hangoztatta Morales a sajtó előtt.