Az al-Kaida szerint Obamával sem változott az USA

Vágólapra másolva!
A probléma nem oldódott meg, sőt, eszkalálódni fog - jelentette ki az al-Kaida második számú vezetője egy iszlamista oldalon közzétett videoüzenetben. Ajman az-Zavahri szerint Barack Obama elnök hivatalba lépésével sem változott az USA politikája, még mindig muzulmánokat gyilkolnak a világ több pontján is.
Vágólapra másolva!

Barack Obama elnök hivatalba lépésével sem változott az Egyesült Államok hozzáállása a muzulmánokhoz - jelentette ki egy egy iszlamista honlapon közzétett videoüzenetében Ajman az-Zavahri, az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat második számú vezetője. Az iszlamista honlapokat figyelő amerikai székhelyű SITE Intelligence Group által közzétett felvételen az-Zavahri azt mondta: "Az új elnök, Obama semmit sem változtatott azon a képen, ahogyan Amerika a muzulmánokhoz és az elnyomottakhoz viszonyul"

"Amerika még mindig muzulmánokat gyilkol Palesztinában, Irakban és Afganisztánban" - mondta az-Zavahri, aki szerint az Egyesült Államok elrabolja a muszlimok javait, megszállja földjüket, és támogatja országaikban a tolvaj, korrupt és áruló vezetőket. "Következésképpen a probléma még korántsem oldódott meg. Sokkal inkább valószínű, hogy a jövőben csak súlyosbodni és eszkalálódni fog" - mondta.