Helikopterrel szöktettek meg egy francia szektavezért

2009.04.27. 22:45

Eltérített helikopterrel szöktettek meg egy francia szektavezért és két követőjét egy Franciaországhoz tartozó szigeten található börtönből. A szektavezetőt tavaly ítélték el, mert gyerekekkel fajtalankodott.

Helikopterrel szökött meg egy szektavezér a Franciaországhoz tartozó Réunion szigetén található börtönből, ahol gyerekek zaklatása miatt töltötte büntetését - írja a BBC. A 15 évre ítélt 27 éves Juliano Verbardot és két társát három férfi szöktette meg, akik turistának adták ki magukat és kibéreltek egy helikoptert. A pilótát fegyverrel arra kényszerítették, hogy a börtön udvarán tegye le a gépet, amellyel felvették Verbardékat. Pár száz méterrel távolabb landoltak, ahol már egy kisteherautó várta őket.

A pilótának nem esett baja, mint mondta, fegyvert szegeztek rá, illetve egyik támadója benzinkannát tartott a kezében, és azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja a gépet. Hozzátette, látszott, hogy nincs vesztenivalójuk.

Verbard egy vallásos csoport vezetője, 2008-ban ítélték el, mert megerőszakolt és bántalmazott több gyereket. Két társa azért került vele együtt börtönbe, mert részt vettek a gyerekek elrablásában.

KAPCSOLÓDÓ CIKK