Betiltották a meztelen kirándulást a Svájci-Alpokban

Vágólapra másolva!
A svájci Appenzell Innerrhoden kanton lakói kézfeltartással megszavazták a meztelen turizmus betiltását. Ezentúl 200 svájci frankot kell fizetnie annak, aki egy szál túrabakancsban indul a svájci hegyekbe. A német nudisták szerint ez egy egészséges természeti élmény, aminek antik hagyományai vannak.
Vágólapra másolva!

Betiltották a nudista kirándulást a Svájci-Alpokban lévő Appenzell Innerrhoden kantonban, miután a régióban az utóbbi időben elszaporodtak a német meztelen turisták - írja az Independent.

A kanton lakói az éves szabadtéri gyűlésen kézfeltartással tartott szavazáson elsöprő többséggel szavaztak a tiltás mellett. A meztelen turisták ezentúl kétszáz svájci frankos (közel negyvenezer forintos) büntetésre számíthatnak.

A meztelen kirándulók tavaly ősz óta jelentek meg egyre többen a Svájc keleti részén fekvő régióban. A kanton kormányzata az után döntött a szavazás kiírása mellett, hogy sok helyi lakos panaszkodott a kizárólag túrabakancsot és zoknit viselő turisták miatt. Hasonló lépésre készül a szomszédes Appenzell Ausserrhoden kanton is, ahol a nacionalista Sváci Néppárt javasolta a parlamentnek a "fellépést a szégyentelen viselkedés" ellen.

A német nudistahonlapok úgy hirdetik az alpesi meztelen túrázást, mint "különleges, szabad és egészséges természeti élményt", melynek az antik korból származó hagyománya van. Appenzell régió különösen népszerű a nudisták körében, mert a turistautak itt nem olyan forgalmasak, mint Svájc más részein.