Nem tudja az USA, él-e még bin Laden

Vágólapra másolva!
Nem tudni, hogy életben van-e Oszama bin Laden, az al-Kaida vezetője - mondta vasárnap egy tévéműsorban Barack Obama amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadója.
Vágólapra másolva!

Nem tudni, hogy életben van-e Oszama bin Laden, az al-Kaida vezetője - mondta vasárnap James Jones amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó az ABC televízióban."Az az igazság, hogy szerintem senki sem tudja" - fogalmazott Barack Obama elnök tanácsadója.

Az ABC szerint Hamid Karzai afgán elnök szerdán, washingtoni látogatásakor azt mondta, hogy az al-Kaida vezére valószínűleg él. Aszif Ali Zardari pakisztáni államfő szerint viszont - szerdán őt is fogadta Obama a Fehér Házban - Oszama bin Laden halott.

James Jones nyugalmazott négycsillagos tábornok azt mondta, nincsen egyértelmű adat arról, hogy életben van-e bin Laden. Az al-Kaida vezetője januárban és márciusban is közzétett egy hangfelvételt, amelyeket az amerikai elemzők eredetinek ítéltek.

Arra a kérdésre, számít-e egyáltalán, hogy Oszama bin Laden életben van-e még, a tábornok úgy felelt: az al-Kaida számára jelképes jelentőségű. Hozzátette: a mozgalom nagyon ellenállónak bizonyult, gyorsan új vezetőket neveznek ki, miután a régieket elfogják vagy megölik.