Hét gyanúsított egy magyar malajziai meggyilkolásában

Vágólapra másolva!
Egy magyar férfi megölésével gyanúsítják azt a hét pakisztánit, akiket csütörtökön vettek őrizetbe a malájziai Kuala Lumpurban. A 26 éves magyar férfi holttestére a múlt hét kedden egy szállodában találtak rá. 
Vágólapra másolva!

Hét pakisztánit gyanúsítanak azzal, hogy a malájziai Kuala Lumpurban a múlt hét kedden meggyilkolták a British Airways légitársaság egy magyar alkalmazottját - írja a helyi rendőrségre hivatkozva a Malay Mail című újság.

"Azt gondoljuk, hogy az ügy megoldódott" - mondta csütörtökön a hét gyanúsított letartóztatása után a helyi rendőrfönök. A rendőrség még egy további embert keres a gyilkosság kapcsán.

A 26 éves Bernáth László holttestére május 5-én egy szállodában találtak rá. A férfira a szálloda személyzete talált rá, az ágyon feküdt, a kezeit egy sállal összekötték, valószínűleg megfojtották. A holttest mellett feküdt a férfi British Airways-es munkatársi kártyája.

A rendőrség még vizsgálja a lehetséges indítékot, de abból indulnak ki, hogy valószínűleg rablógyilkosság történt. Ezt támasztja alá az is, hogy megtalálták az áldozat hitelkártyáit a tetteseknél. Az egyikkel megpróbáltak pénzt leemelni az áldozat számlájáról, de nem sikerült nekik.

A Malay Mail szerint nem ez volt az első eset, hogy halott külföldire bukkantak a város valamelyik szállodájában. Legutóbb tavaly szeptemberben egy holland férfi holttestét találták meg egy szállodai szobában.

Szelestey Lajos, a Külügyminisztérium szóvivője az [origo]-nak azt mondta: a maláj hatóságok már május 5-én tájékoztatták a magyar kormányt az esetről. A férfi családját így időben értesítette a Külügyminisztérium. A család azonban azt kérte, a tárca ne hozza nyilvánosságra az ügyet.

A British Airways megerősítette az MTI-nek, hogy a megölt férfi a cég alkalmazásában állt. A légitársaság szerint a magyar fiatalember szabadságon volt, nem a légitársaság alkalmazottjaként utazott Malajziába.