Megölelte a rendőrt a grozniji öngyilkos merénylő

2009.05.15. 11:54

Négy halálos áldozata van a grozniji belügyminisztériumnál pénteken elkövetett öngyilkos merényletnek, a két merénylőn kívül két rendőr halt meg a támadásban. A csecsen elnök méltatta a rendőrök bátorságát, akik megakadályozták, hogy bejussanak a merénylők az épületbe.

Öngyilkos merényletet követett el egy ismeretlen tettes a csecsenföldi Groznijban, a belügyminisztérium épületénél. A merényletben összesen négyen meghaltak, életét vesztette két rendőr és vélhetően a két merénylő, öt személy pedig sérüléseket szenvedett. A két ismeretlen be akart lépni a csecsenföldi belügyminisztérium körüli zárt területre az egyik, rendőrök által védett kapunál. A rendőrök megpróbálták ezt megakadályozni, ekkor a két férfi egyike odalépett egyikükhöz, megölelte őt, és közben működésbe hozta a robbanószerkezetet.

Ramzan Kadirov csecsenföldi elnök elismeréssel szólt a két rendőrről, akik bátorságukkal megakadályozták, hogy a merénylet sokkal több áldozatot szedjen. Kadirov szerint a két merénylő az épületben akarta felrobbantani magát, de amikor látták, hogy nem jutnak be, ők maguk, vagy felbujtóik működésbe hozták a pokolgépet.

KAPCSOLÓDÓ CIKK