Százmillió dolláros segélyt küld az USA Pakisztánnak

Vágólapra másolva!
A Szvat-völgyben kitört harcok elől menekülők ellátására több mint százmillió dollár értékű segélyt küld az Egyesült Államok Pakisztánba. Többek között harminczezer családi segélycsomagot, ötezer sátrat és élelmiszert küldenek a menekülteknek.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államok százmillió dollár értékű segélyt küld Pakisztánnak a Szvat-völgyben kitört harcok elől elmenekült emberek ellátására - jelentette be Hillary Clinton külügyminiszter. A támogatás létfontosságú a világ és az Egyesült Államok biztonsága szempontjából - mondta Hillary Clinton a CNN tudósítása szerint. A Védelmi Minisztérium további tízmillió dolláros segélyt jelentett be.

Az Egyesült Államok tavaly augusztus óta hatvanmillió dollár segélyt nyújtott Pakisztánnak, ehhez jön hozzá a mostani több mint százmillió.

A segélyeket az amerikai hadsereg szállítja Pakisztánba. Többek között harminczezer családi segélycsomagot, ötezer sátrat és élelmiszert küldenek a menekülteknek. A segély összegének egy részéből helyi termékeket vásárolnak, hogy támogassák a pakisztáni kereskedőket.

Hillary Clinton azt mondta, ha szükség lesz rá, még több segélyt küldenek Pakisztánba.

Az elmúlt három évtized amerikai Pakisztán-politikájáról ugyanakkor a külügyminiszter azt mondta, "zavaros" volt. "Nem tudok más szót használni rá" - mondta Hillary Clinton.