Elfogták a gránátos férfit a szerb elnöki hivatalban

Vágólapra másolva!
Lefegyverezte a rendőrség azt a férfit, aki kézigránátokkal felfegyverkezve hatolt be a szerb elnöki hivatalba csütörtökön. A férfi a gránát felrobbantásával fenyegeztőzött, mert szerinte a JAT szerb állami légitársaság több mint tíz évvel ezelőtt becsapta, és követelte, hogy térítsék meg a több tízmillió dolláros kárát.
Vágólapra másolva!

Elfogta és lefegyverezte a szerb rendőrség azt a férfit, aki kézigránáttal tört be a szerb elnöki palotába - írja a BBC. Az 57 éves Boris Tadic csütörtök délelőtt ment be a szerb elnöki hivatal belgrádi épületébe két kézigránáttal. Az egyiket az épület bejáratánál hagyta, majd a másikból kivette a biztosító szöget, és bement az épület belsejébe az újságírók és civil látogatók által használt kapun - mondta egy rendőrségi forrás az AFP hírügynökségnek.

A nap folyamán Tadic azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja a gránátot, ha délután négy óráig nem téríti meg a szerb állam a több tízmillió dolláros kárt, amit a JAT állami légitársaság szerinte több mint tíz évvel ezelőtt okozott. Tadic szerint két vállalata ment csődbe, mert a JAT becsapta. Fenyegetését 11 ezer e-mail címre postázta el. Egy, a Reuters által idézett rendőr szerint a férfi "pszichiátriai eset".

A BBC emlékeztet rá, hogy épp előző nap találkozott a szerb elnök Joe Biden amerikai alelnökkel Belgrádban. Biden a legmagasabb rangú amerikai politikus, aki felkereste Szerniát az 1999-es koszovói konfliktus óta, amikor az amerikai hadsereg szerbiai célpontokat bombázott.