Brit pedofil lehet a Madeleine-ügy megoldása

Vágólapra másolva!
Egy többször elítélt brit pedofil férfi került a nyomozók látókörébe a 2007-ben eltűnt Madeleine McCann ügyében. A rákos beteg férfit Németországban kezelik, de hamarosan visszavihetik Nagy-Britanniába.
Vágólapra másolva!

Visszatér az Egyesült Királyságba az a pedofíliával gyanúsított brit férfi, aki a 2007-ben Portugáliában eltűnt brit kislány, Madeleine McCann ügyében is a nyomozók látóterébe került - írta pénteken a Daily Mail című lap. A 64 éves korábbi katonát, Raymond Hewlettet egy sor, fiatal lányok elleni szexuális bűncselekmény miatt vonják majd kérdőre Nagy-Britanniában.

Hewlett torokrákban szenved, eddig egy németországi kórházban ápolták, de a lap információi szerint a brit rendőrök már megkezdték az egyeztetést a hazaszállításáról. Németországba utaztak a kislány szülei is, hogy beszéljenek a férfival. Hewlett 2007 májusában alig egyórányi autóútra tartózkodott Praia da Luztól, ahonnan az akkor hároméves Madeleine eltűnt.

A Daily Mail a nyomozást ismerő forrásokra hivatkozva azt írta, a férfi korábban úgy beszélt barátainak Madeleine-ről, mintha érintett lenne az ügyben, vagy tudná, mi történt a kislánnyal. Madeleine eltűnése óta Hewlett szökésben volt, de a Daily Mailnek azt mondta, nem tett semmi rosszat, és azt is tagadta, hogy Praia da Luz közelében lett volna 2007-ben.

A korábbi skót gárdistát két szexuális támadásban bűnösnek találták az 1970-es években, majd 1988-ban egy újabb ügyben, amiért hat évet töltött börtönben. 1975-ben meggyanúsították egy 11 éves kislány meggyilkolásával. A férfi korábban rendőrnek adta ki magát, és összebarátkozott a zaklatott gyerekek családjával. A nyomozók szerint Hewlett ravasz, és "veszélyes a gyerekekre".