Tizenegy halott egy marokkói koncerten

Vágólapra másolva!
Tizenegy ember meghalt, és legalább harminc megsérült egy 70 ezer fős marokkói fesztiválon. A balesetet egy elválasztó vaskerítés ledőlése okozta.
Vágólapra másolva!

Tizenegy ember - köztük nők és gyerekek - meghalt, és legalább harminc ember megsérült egy marokkói koncerten, amikor a tömeg felborított egy elválasztó kerítést, és pánik tört ki - közölte vasárnap a rendőrség.

A tragédia a főváros, Rabat egyik stadionjában történt, ahol mintegy 70 ezer néző előtt lépett fel egy hazai popsztár a Mavázin nemzetközi világzenei fesztiválon. A vaskerítés akkor dőlt le, amikor a tömeg egy része a koncert végén, nem sokkal éjfél után megindult az egyik kijárat felé.

A pánikban és a lökdösődésben két tizenéves kamasz, öt nő és négy férfi vesztette életét a rendőrség szerint. A sérültek többségét vasárnap reggel már kiengedték a kórházból, de hét embert megfigyelésre még bent tartanak.

A Mavázin világzenei fesztivált 2001 óta rendezik meg, ez egyike a legnagyobb marokkói kulturális rendezvényeknek. Idén mintegy 1700 külföldi és hazai művész vett részt a május 15. óta tartó koncertsorozaton, amelynek zárása volt a hazai énekes, Abdelaziz Sztati fellépése.