Már 93 halottja van az új influenzának

Vágólapra másolva!
Kilencvenháromra nőtt az új típusú influenzavírus halálos áldozatainak száma, a legutóbbi megbetegedést az Egyesült Államokból jelentették. A betegek száma világszerte kedden reggel még valamivel 13 ezer alatt volt, azóta azonban 439 betegről bizonyosodott be, hogy a H1N1-vírustól fertőződött meg. Európában a legújabb megbetegedéseket spanyolokon, oroszokon és briteken fedezték fel.
Vágólapra másolva!

Száz közelében jár az új típusú influenzavírus halálos áldozatainak száma az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint, a kór a világ összesen 46 országában jelent meg.

A WHO május 26-i összesítése szerint világszerte 12 954 ember betgedett meg, közülük a legtöbben - 6764-en - amerikaiak. Mexikóban 4174, Kanadában 921 megbetegedés volt. A halottak száma 93, a legutolsó halálesetet az USA-ból jelentették kedden.

Az összesítés óta újabb influenzásokről bizonyosodott be, hogy a H1N1 vírustól betegedtek meg. Ezeket a WHO egyelőre külön számolja: a 439 ilyen beteg legnagyobb része az Egyesült Államokban, illetve Kanadában él. A többi beteg spanyol, angol, orosz, perui, koreai, japán, ecuadori, Costa Rica-i, chilei, kínai, kolumbiai, ausztrál és argentin.