A lélek szennyezésétől óvott a pápa

2009.05.31. 13:19

A lelki szennyező anyagok okozta veszélyekre hívta fel a figyelmet XVI. Benedek pápa pünkösdi miséjén a Vatikánban. A Szent Péter bazilikában elmondott beszédében elmondta, hogy az emberek túlságosan hozzászoktak az erőszakot hirdető képekhez. Szerinte az embernek veszélyessé válhatnak a képességei, ami olyan borzalmakhoz vezethet, mint a Japán elleni 1945-ös atomtámadások.

A szív és a lélek szennyezésének veszélyeire figyelmeztetett XVI. Benedek pápa a vatikáni Szent Péter bazilikában bemutatott pünkösdvasárnapi miséjében. A pápa azt mondta, hogy a világot a légkör szennyezettsége mellett egy erkölcsi szennyezettség is mérgezi, "olyan képekkel, amelyek az élvezetet, az erőszakot, a nőnek a férfi általi megvetését hirdetik látványosan".

XVI. Benedek szerint "túlságosan sok olyan szennyező anyag van forgalomban, amelyek a lelket és a szívet mérgezik", és ezekhez az emberek túlságosan hozzászoknak. "Ez is egyfajta szabadság, azt mondják, de nem veszik észre, hogy mindez szennyező hatású, főleg az új nemzedékek lelkét mérgezi, és aztán végül magát a szabadságot is korlátozza" - tette hozzá prédikációjában a pápa.

"Ha az ember eltávolodik Istentől és azt hiszi, hogy automatikusan használhatja azt a tüzet, amelyet a Szentlélek adott pünkösdkor az apostoloknak, képességei veszélyessé válnak, mint ahogyan azt Hirosima és Nagaszaki bebizonyította" - emlékeztetett a katolikus egyházfő.

KAPCSOLÓDÓ CIKK