Spanyol lap közölte Berlusconi kínos fotóit

Vágólapra másolva!
Bár Olaszországban az ügyészség elkobozta a Silvio Berluconi miniszterelnök szilveszteri buliján készült fényképeket, a spanyol El Paíz című lap csütörtökön nyilvánosságra hozott néhányat. A képeken a kormányfő fiatal nők társaságában látható, de van köztük félmeztelen lányokat ábrázoló fotó is. Berlusconi ügyvédje korábban azt mondta, a képek "teljesen normális szituációkat" mutatnak be.
Vágólapra másolva!

A spanyol El País című lap internetes oldalán nyilvánosságra hozott néhányat azokból a fényképekből, amelyek újévkor készültek Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök szardíniai rezidenciáján, a Villa Certosában. A képeket korábban Berlusconi elkoboztatta az ügyészséggel, és eljárást kezdeményezett az azokat készítő a fotós, Antonello Zappadu ellen.

Az öt képből kettőn látható a kormányfő, mellette pedig - kitakart arccal - fiatal nők. Egy másik képen két fiatal nő napozik félmeztelenül a kertben, egy harmadik fotón pedig feltűnik egy meztelen - ugyancsak kitakart arcú - férfi is, amint egy, a medence mellett napozó nő fölé hajol. Az El País további fényképeket is közöl pénteki nyomtatott kiadásában.

Zappadu 2007 és 2009 januárja között fotózta a Villa Certosa kertjében történteket. Állítása szerint ő nem paparazzo, vagyis botrányra utazó lesifotós, hanem riporter, ezért is takarta ki a képeken szereplő személyek arcát. A fotós szerint Berlusconi vendégeit - színészeket, táncosokat és tévés műsorokban szereplő lányokat - az olasz légierő gépei szállították "majdnem minden héten" Szardíniára.

A fotós korábban azt állította, a képeken kiskorú lányok is láthatók. Nicolo Ghedini, Berlusconi ügyvédje alaptalannak nevezte Zappadu vádjait, szerinte a kormányfőről és társaságáról készült fotók "teljesen normális szituációkat" mutatnak be. Az ügyvéd szerint nem voltak ott kiskorúak sem, kivéve az akkori cseh miniszterelnök, Mirek Topolánek kisgyermekeit. A kormányfő pedig összeesküvésekről beszélt a tulajdonában lévő lapoknak.

Forrás: El Paíz
Berlusconi és vendégei

A képek a 72 éves milliárdos médiacézár-politikus szilveszteri partijának részvevőiről készültek. A meghívottak között ott volt az akkor 17 éves Noemi Letizia is, az a nápolyi diáklány, akinek születésnapjára Berlusconit drága ékszerrel kedveskedett. A kapcsolat hetek óta beszédtéma az olasz médiában, és ez volt a közvetlen kiváltó oka annak, hogy a kormányfő felesége benyújtotta a válókeresetet.