120 cipőt lopott egy német róka

Vágólapra másolva!
Több mint 120 cipőt találtak egy rókaodúban a német Föhren nevű településen. A cipőket a róka a környéken lopkodta össze, valószínűleg azért, hogy a kölykeinek legyen mivel játszani.
Vágólapra másolva!

Majdnem egy éven át mindig éjjel tűntek el a cipők a németországi Föhrenből, elsősorban teraszokról, kertekből és az ajtók elől. Az falu lakói nem értették, kinek kellhetnek széttaposott gumicsizmák, koszos kirándulócipők és kopott házi papucsok - írja a német Spiegel című lap online kiadása. Nemrég kiderült, hogy egy róka hordta össze a lábbeliket és dugta el az odújában, ahol összesen 120 cipőt találtak.

Rolf Willerscheidt helyi lakos véletlenül találta meg a cipőket favágás közben egy rókalyukban. Egy bottal 86 darabot piszkált ki a rókaodúból, a közeli kőbányában további harminckettőt talált. A férfi szerint a rókának nem voltak különösen kedvelt típusai, olykor pedig párban vitte el a cipőket.

A lopásokkal egy nőstény rókát gyanúsítanak, amelyet a kölykeivel láttak az odú környékén, de eddig még nem sikerült elkapni. Willerscheidt szerint az elmúlt napokban két újabb cipőlopást jelentettek.

A róka valószínűleg kölykeinek gyűjtötte a cipőket, hogy legyen mivel játszaniuk, mert a cipőfűzőkön kis fogak lenyomatait lehet látni - mondta a Spiegelnek a föhreni kastély tulajdonosa, akihez a megtalált cipőket szállították. Szerinte példátlan, hogy az anyarókának az ételkeresés mellett cipőlopásra is volt ideje. A rókák általában egereket és tyúkokat szoktak vinni kölykeiknek.

A megtalált cipőket a tulajdonosok hazavihették, több közülük teljesen megkímélt állapotban volt.