Zsidó nagyapja volt az al-Kaida szóvivőjének

Vágólapra másolva!
Rokonlátogatásra hívta unokáját Izraelbe az al-Kaida amerikai szóvivőjének, Adam Gadahn-nak nagyapja, aki a szóvivő szerint cionista szervezetek tagja volt. Gadahn, akit hazaárulással vádolnak az Egyesült Államokban, egy iszlamista honlapon beszélt erről.
Vágólapra másolva!

Zsidó volt az al-Kaida amerikai szóvivőjének nagyapja, aki meg is kérte unokáját, hogy látogassa meg Izraelben a rokonokat - állította maga a szóvivő az Associated Press tudósítása szerint.

Adam Gadahn, aki "Azzam, az amerikai" néven ismert az al-Kaidában, egy iszlamista honlapon megjelent felvételen vallott erről a nyilvánosságnak. A felvételen azt mondja: "nagyapja gyűlöletkeltő cionista szervezetek egész sorának kiemelkedő tagja volt". A felvételen arabul folyékonyan beszélő Gadahn arról is beszélt, hogy nagyapja sokszor dicsőítette Izraelt, és próbálta rávenni, hogy utazzon oda.

Gadahn, az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) adatai szerint 1978-ban született Oregonban Adam Pearlman néven. Kaliforniában nőtt fel, a kereszténységről az iszlámra 1995-ben tért át. Az FBI 2004 óta körözi, egymillió dolláros nyomravezetői díjat tűzött ki rá. 2006-ban hazaárulással vádolták meg - több mint ötven éve ő volt az első amerikai, akit ezzel vádolnak. A hazaárulás miatt halálbüntetést is kiszabhatnak rá. Az al-Kaida-szóvivő 2004 óta többször szerepelt az al-Kaida videoüzeneteiben, egy tavaly közzétett felvételen pedig széttépte amerikai útlevelét.