H1N1: Argentínában is van áldozata a járványnak

Vágólapra másolva!
Világszerte majdnem 36 ezer embert fertőzött meg az új típusú influenzavírus, közülük 165-en haltak meg. A legújabb áldozatot Argentínából jelentették, ahol egy csecsemő halt bele a betegségbe.
Vágólapra másolva!

Argentínában is halálos áldozatot követelt az új típusú influenzavírus. A beteg - egy három hónapos kislány - egy Buenos Aires-i kórházban halt meg - közölte hétfőn az egészségügyi minisztérium. Argentínában hétfőre 733-ra emelkedett a fertőzöttek száma.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) legutóbbi adatai szerint 76 országban 35 928 fertőzöttet tartottak nyilván és 163-an haltak meg. A halálesetek között még nem szerepel a Skóciában vasárnap elhunyt beteg, aki a vírus első nagy-britanniai és egyben európai áldozata volt.

A WHO adatainak közzététele óta az Egyesült Államokban (46) és Kanadában (7) nőtt a halálesetek száma. Mexikón kívül, ahol a legtöbben haltak meg a betegségben (108), Chilében (2), Costa Ricában (1), Kolumbiában (1) és Guatemalában (1) volt még halálos áldozata az A(H1N1) vírusnak.