H1N1: három újabb halálos áldozat Argentínában

Vágólapra másolva!
Három újabb beteg halt meg kedden Argentínában az új influenzában, így az áldozatok száma négyre emelkezett, míg a H1N1 vírussal fertőzöttek száma 871-re nőtt. A dél-amerikai kontinensen Chile után Argentínában fordul elő a legtöbb fertőzés.
Vágólapra másolva!

Az argentin egészségügyi hatóságok helyi idő szerint kedden megerősítették, hogy három újabb beteg halt meg az új influenzában, így a halálos áldozatok száma összesen négyre emelkedett.

Két beteg Buenos Aires tartományban halt meg, a harmadik pedig a fővárosban - közölte Carlos Soratti egészségügyminiszter-helyettes. Az egyik áldozat egy 28 éves leukémiás férfi volt, akin tíz napja csontvelő-átültetést hajtottak végre. A két másik áldozatról nem közöltek részleteket.

Soratti elmondta, hogy a vizsgálatok 138 új esetet mutattak ki, így a H1N1 vírussal fertőzöttek száma 871-re nőtt. A dél-amerikai kontinensen a 2335 megbetegedést regisztrált Chile után Argentínában fordul elő a legtöbb fertőzés.

A járvány Mexikót és az Egyesült Államokat sújtja leginkább, Dél-Amerikában a vírusnak eddig hét halálos áldozata ismert. A WHO adatainak közzététele óta az Egyesült Államokban (46) és Kanadában (7) nőtt a halálesetek száma. Mexikón kívül, ahol a legtöbben haltak meg a betegségben (108), Chilében (2), Costa Ricában (1), Kolumbiában (1) és Guatemalában (1) volt még halálos áldozata az A(H1N1) vírusnak.