Rejtélyesen halt meg egy magyar nő az USA-ban

Vágólapra másolva!
Egyelőre a hatóságok is csak találgatják, mi okozta egy idős magyar nő halálát az egyesült államokbeli Pittsburghben. Az asszony szombaton érkezett látogatóba a rokonaihoz, majd vasárnap szó nélkül elhagyta a házat, a holttestét pedig egy híd alatt találták meg - írta több helyi újság.
Vágólapra másolva!

Az amerikai sajtóban Kónya Ancsa néven emlegetett 57 éves nő szombaton érkezett meg Pittsburghbe nővéréhez, Elizabeth Konecsnihez, aki 20 évvel ezelőtt költözött az Egyesült Államokban. Kónya nem beszélt angolul, de a hozzátartozók számára úgy tűnt, hogy jól érzi magát és közvetlenül viselkedett velük - írja a Pittsburgh Post-Gazette című újság.

Ennek ellentmondó egy helyi tévécsatorna weboldalának, a Pittsburghchannel.comnak a cikke, amely szerint a rokonok azt mondták, hogy az asszonynak voltak egészségügyi problémái, többek között depressziótól is szenvedett.

Abban megegyeznek a beszámolók, hogy az idős nő vasárnap kora reggel hagyta el nővére házát, anélkül, hogy bárkinek is szólt volna. A rokonok elkezdték járni a környéket, majd délelőtt tízkor bejelentették az eltűnést a rendőrségen. A holttestet végül este hat óra körül találták meg egy híd alatt, közel a vasúti sínekhez. A Post-Gazette szerint a környéken sok hajléktalan lakik, a holttestet is egy olyan nő találta meg, aki otthontalanoknak szállított ételt.

A boncolást várhatóan hétfőn hajtják végre, de a rendőrség közölte, hogy a testen nem voltak bántalmazásra utaló jelek. Nem valószínű az sem, hogy az asszony a hídról esett le, vagy vonatbaleset áldozata lett. "Fogalmam sincs, hogy mi történhetett" - idézte a Post-Gazette a halott nő testvérét, Elizabeth Konecsnit.