Hatalmas ütések ölték meg a lezuhant Airbus utasait

Vágólapra másolva!
Súlyos sérüléseket találtak a június elsején lezuhant Air France gép utasainak holttestén a boncolást végző orvosok. Az áldozatokok halálát az erős ütések okozták - derült ki egy keddi orvosi nyilatkozatból.
Vágólapra másolva!

Hatalmas ütődéstől szenvedtek súlyos sérüléseket az Air France Atlanti-óceánba zuhant járatának utasai, akik június elején a tengerbe vesztek - közölte kedden egy brazil orvos. Az eddig ismeretlen okból lezuhant Airbus utasianak halálát ezek az ütések és sérülések okozták.

A megtalált holttestek balzsamozását végző orvoscsoport vezetője azt mondta az O Estado de S. Paulo című brazil lapnak, hogy három ember maradványainak láttán állítja mindezt. "A boncolást végző orvosok jelentésében is megtalálható ez a következtetés, röntgenfelvételekkel és más bizonyítékokkal együtt" - mondta Jose Calvo.

Az orvos ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az áldozatoknak csak egy részénél tapasztaltak ilyen "súlyos külsérelmi nyomokat", és még ebből sem lehet egyértelműen következtetni a katasztrófa lefolyására vagy okára.

Az Air France Airbus 330-as gépe június elsején, Rio de Janeiróból Párizsba menet zuhat az Atlanti-óceánba, fedélzetén 228 emberrel, köztük öt magyarral, eddig ismeretlen okból. Eddig 50 holttestet találtak meg és 10 brazil, valamint egy "külföldi" állampolgárt azonosítottak. Calvo szerint az általa említettekhez hasonló sérülések keletkezhettek akkor is, ha a gép már a levegőben darabjaira hullott, de akkor is, amikor az óceánba csapódott.