Altatóért könyörgött halála előtt Michael Jackson egy ápoló szerint

Vágólapra másolva!
Egy ápolónő szerint műtétekhez használt, veszélyes altatóért könyörgött Michael Jackson nem sokkal halála előtt, mivel súlyos álmatlanságban szenvedett. A gyógyszer túladagolása olyan szívleállást okozhat, amiben az énekes múlt csütörtökön meghalt.
Vágólapra másolva!

Súlyos álmatlanságban szenvedett halála előtt Michael Jackson amerikai popsztár, aki erős altatókért könyörgött egy neki dolgozó ápolónőnek - írja a CNN amerikai hírtelevízió. Jackson az ápoló szerint olyan gyógyszereket akart álmatlanságára, amelyek szívleállást is okozhattak. Michael Jackson múlt csütörtökön éppen szívleállás miatt halt meg Los Angeles-i otthonában.

Cherilyn Lee, aki táplálkozási szakértőként regisztrált kaliforniai ápolónő, januárban találkozott először Jacksonnal, amikor egyik gyerekét állítólag megfázás miatt kezelte - írja a CNN. Lee a hírtelevíziónak azt mondta, hogy az énekes Diprivan nevű gyógyszert kért tőle, de ő azt megtagadta, és tájékoztatta Jacksont a lehetséges mellékhatásokról.

"Azt mondta, csak egy kis alvást szeretne, ki szeretné ütni magát, és aludni akar" - mondta az ápoló a CNN-nek. "Megmondtam neki, hogy ha ezt a gyógyszert beszedi, lehet, hogy többé nem ébred fel" - tette hozzá. A szóban forgó, propofol hatóanyagú gyógyszer intravénásan adható, műtétek során érzéstelenítőként használják. Az orvosok szerint egy normális adag elaltatja az embert, a túladagolás azonban szívleállást okozhat.

A CNN nem tudta független forrásból megerősíteni, hogy az ápoló valóban Jacksonnak dolgozott-e. Az ápoló nyilatkozatával kapcsolatban a Jackson-család ügyvédje, Londell McMillan visszafogottan nyilatkozott: "Kíváncsi vagyok, mért beszél valaki gyógyszerekről, amikor senki nem látta, hogy [Michael Jackson] használja a gyógyszert, és nem ismerünk senkit, aki adminisztrálta a gyógyszeres kezelést" - mondta.

Jackson halálának pontos okát a hatóságok egyelőre nem tudták megállapítani, még várják a boncolás toxikológiai eredményeit. Az énekest vasárnap temetik, előtte pénteken nyilvános búcsúztatást rendeznek neki Neverland Ranch nevű birtokán (Erről bővebben itt olvashat).