Magyar kokaincsempészek buktak le Ausztriában

Vágólapra másolva!
Golflabdautánzatokban rejtegette a kokaint az a két magyar drogcsempész, akik a hét végén buktak le Ausztriában. Európai elfogatóparancsot adtak ki ellenük.
Vágólapra másolva!

Magyar kokaincsempészeket lepleztek le a hatóságok a hét végén Ausztriában. A két magyar férfi bejelentette, hogy elvesztettek egy táskát a schwechati repülőtéren, benne harminc golflabdával. Később kiderült, hogy a labdák összesen 1,2 kilogramm kokaint rejtettek. A kábítószer utcai értéke nagyjából 200 ezer euró, azaz 55 millió forint.

A páros eredetileg azt akarta, hogy az elveszített táskát a légitársaság küldje el nekik postán, és megadtak egy tatai címet. Miután a hatóságok felfedték a csomag tartalmát, telefonon arra kérték őket, hogy inkább személyesen jöjjenek el érte. A csempészek egy 21 éves táncosnőt küldtek el a Bécs melletti nemzetközi repülőtérre. Az osztrák hatóságok őrizetbe vették, miután átvette a táskát. A nő esküdözött, hogy semmit sem tudott arról, mi van benne, de ennek több tény is ellentmond a rendőrség szerint. A két magyar férfi ellen európai elfogatóparancsot adtak ki.

A golflabdákról kiderült, hogy utánzatok voltak. Noha megtévesztésig hasonlítottak az igaziakra, a földre pottyantva nem pattantak vissza, ahogy a valódi golflabdák.