Állítólag emberölésként kezeli Jacko halálát a rendőrség

Vágólapra másolva!
Nem túladagolásként, hanem emberölésként kezeli Michael Jackson halálát a Los Angeles-i rendőrség a TMZ internetes pletykaoldal információi szerint. A LosAngeles-i rendőrség utóbb cáfolta a pletykalap információit. Korábban a rendőrfőnök azt nyilatkozta: a halottkémi jelentés fogja eldönteni a kérdést.
Vágólapra másolva!

Emberölésként kezeli Michael Jackson halálát a Los Angeles-i rendőrség, és a nyomozás középpontjában az elhunyt énekes orvosa, Conrad Murray áll - írja a TMZ internetes pletykaoldal. Az igazságszolgáltatás közeléből származó, névtelen források szerint a bizonyítékok arra mutatnak, hogy a műtéti altatásoknál használatos Proforol okozhatta Jackson halálát. A nyomozásban résztvevő hatóságoknak állítólag számos olyan bizonyíték áll rendelkezésére, amelyek Murrayhez vezetnek. A bizonyítékok között emlegetik a sztár házában talált gyógyszereket, beleértve a Proforolt, valamint az énekes számára odakészített oxigénpalackot is.

Az 51 évesMurray ügyvédje korábban nem erősítette meg és nem is cáfolta, hogy ügyfele írta volna fel az énekesnek a Proforolt. A TMZ információi szerint az ügyben folyó nyomozás még nem ért el abba a szakaszba, hogy átadják az ügyészségnek, ennek ellenére a rendőrség már több alkalommal egyeztetett az ügyészi hivatallal. Michael családja úgy fogalmazott, hogy a Murrayvel kapcsolatos megválaszolatlan kérdések aggodalomra adnak okot.

A Los Angeles-i rendőrség részéről Sara Faden tagadta a TMZ infomrációit. A nyomozás egyelőre nem emberölés miatt folyik - mondta a CBS-nek a rendőrtiszt.

Kedden az amerikai Time magazin is arról számolt be, hogy Michael Jackson orvosainak felelősségét is vizsgálja a Los Angeles-i rendőrség a popzenész június 25-én bekövetkezett halálában. A lapnak a Los Angeles-i rendőrfőnök, William Bratton azt mondta: a toxikológusok vizsgálatain alapuló, a halál okát megállapító halottkémi jelentés fogja eldönteni a kérdést, hogy gyilkosság vagy véletlen túladagolás történt-e.

Szerdán az ExtraTV.com bulvároldal arról írt, hogy mégsem kellenek a Michael Jacksontól született gyerekei Debbie Rowe-nak, az énekes volt feleségének. A nő Jackson két idősebb gyerekének a biológiai anyja, de korábban lemondott a gyerekeiről. Michael Jackson halála után az NBC-nek adott interjújában kijelentette, hogy harcolni fog a gyerekért. Az ExtraTV-nek most Rowe egyik ismerőse, Rebecca White azt állította, hogy a nő e-mailben bevallotta neki: igazából nem kellenek neki a gyerekek. "Akarom a gyerekeket? A pokolba is, dehogy! Jó színben tüntet fel, hogy kérem őket? Abszolút" - az ismerős állítása szerint ez állt Rowe levelében.