Megtalálták a lezuhant iráni gép fekete dobozát

Vágólapra másolva!
Az iráni állami tévé szerint megtalálták annak az iráni gépnek a fekete dobozát, amely 168 emberrel a fedélzetén szerdán zuhant le. A katasztrófát senki sem élte túl. A több mint húszéves gép kis darabokra tört szét. 
Vágólapra másolva!

Megtalálták a lezuhant iráni utasszállító repülőgép két fekete dobozát - közölte csütörtökön az iráni állami televízió, amely további részleteket azonban nem közölt.

"Megtaláltuk a gép adatrögzítő és irányító rendszereit, szakértőink most tanulmányozzák, hogyan vizsgálják meg a két fekete dobozt a katasztrófa okának felderítése érdekében" - közölték az iráni hatóságok az IRNA hivatalos iráni hírügynökséggel.

A TU-154-es típusú gép 168 emberrel a fedélzetén tizenhat perccel a felszállás zuhant le a Teherántól 120 kilométerre északnyugatra fekvő Kazvin városa közelében. A repülő a teheráni Khomeini imán repülőtérről az örmény fővárosba, Jerevánba tartott.

Forrás: AFP
A képre kattintva még több képet nézhet a helyszínről.

Továbbra sem tudni, mi okozta az iráni légiközlekedés legutóbbi hat évének legsúlyosabb szerencsétlenségét - közölte az angol nyelvű állami Press TV. A Caspian Airlines iráni-orosz légitársaság gépe a becsapódáskor felrobbant, a szerencsétlenség színhelyén csak szétszóródott, elszenesedett roncsdarabokat és emberi maradványokat lehetett találni.

Ahmad Madzsidi közlekedési miniszterhelyettes azt közölte: a maradványok azonosítására DNS-vizsgálatra lesz szükség. Az utasok többsége iráni volt, de a gépen utaztak örmény és grúz állampolgárok is.

A BBC szerint az iráni repülőgépek nagy része régi, elavult és rossz állapotban van. Az 1979-es iráni forradalom miatt bevezetett nyugati kereskedelmi embargó miatt Irán arra kényszerült, hogy orosz gépeket vásároljon, így a mostani flottát főleg orosz és régi nyugati gépek alkotják. A lezuhant gépet 1987-ben építették.