Fesztiválozókra dőlt egy sátor Szlovákiában, meghalt egy fiú

2009.07.18. 18:58

Egy fiatal férfi életét vesztette és többen megsérültek szombaton egy szlovákiai zenei fesztiválon, mikor a felhőszakadás miatt koncert közben összedőlt egy sátor. Szemtanúk szerint a szél először a magasba emelte az egész sátrat.

Felhőszakadás miatt koncert közben összedőlt egy sátor szombaton a trencséni Pohoda zenei fesztiválon Szlovákiában. Egy fiatal férfi életét vesztette, többen megsérültek. A fesztivál helyszínére, a trencséni repülőtérre azonnal több mentőkocsi érkezett, a sérülteket a városi kórházba szállították. "Értesüléseink szerint egy ember meghalt, 10 személy súlyos, 15 pedig könnyebb sérülést szenvedett" - közölte újságírókkal Erik Tomás belügyminisztériumi szóvivő. A TA3 szlovák hírtelevízió viszont három áldozatról tud.

A fesztivál orvosi ügyeletét vezető Jaroslav Vidan az esti órákban a cseh hírügynökség jelentése szerint újságíróknak elmondta, hogy 52 sérültet szállítottak kórházba, három súlyos sérült kómában van. A TASR szlovák hírügynökség este közölte, hogy a halálos áldozat egy 29 éves szlovák férfi.
   
Szemtanúk szerint a hatalmas erejű szélvihar először a magasba emelte az egész sátrat, majd annak szerkezete összeomlott, és ráesett azokra a nézőkre, akiknek nem sikerült elmenekülniük. Michal Kascák fesztiváligazgató a súlyos baleset és a rossz időjárás következtében az eredetileg csütörtöktől vasárnapig tartó rendezvényt idő előtt befejezettnek nyilvánította. A szervezők a baleset után a fesztivál színhelyét kiürítették.
   
Röviddel a baleset előtt nagysikerű közös koncertet adott a Magyar Állami Operaház és Szlovák Nemzeti Színház Operatársulata. A fesztivál első három napjának műsoraira több mint 35 ezren váltott belépőt - közölték a rendezők.
   
A szombaton délután egész Nyugat- és Dél-Szlovákián végigsöprő vihar fákat, villanypóznákat döntött ki, autókat fordított fel, háztetőket rongált meg, szétszaggatta a vezetékeket és számos településen elöntötte a pincéket. Áldozatokról nem érkezett jelentés. A kárfelmérés folyamatban van.

KAPCSOLÓDÓ CIKK