Elővárosi vonatok ütköztek össze San Franciscóban

Összeütközött két elővárosi vonat San Franciscóban, a balesetben több mint 40 ember megsérült. Súlyos vagy halálos sérülés nem történt, az ütközés okát még vizsgálja a rendőrség.

Több mint negyven ember megsérült, amikor egy San Franciscó-i városi kisvasút két szerelvénye egymásba rohant helyi idő szerint szombat délután. Összesen negyvennégy embert szállítottak kórházba, de egyik sem nagyon súlyos - írja a CNN a San Franciscó-i kórház egyik illetékesére hivatkozva.

A baleset a városközpontot a nyugati elővárosokkal összekötő alagútnál történt. Szemtanúk szerint a szerencsétlenül járt vonat az alagútból kihajtva a megállóban álló szerelvénynek rohant. A szerelvények tele voltak utasokkal. Az egyik vonat eleje összeroncsolódott.

"Valószínűleg ez volt az elmúlt évek legsúlyosabb balesete [San Franciscóban] - mondta Pat Gardner, a városi tűzoltóság helyettes parancsnoka.  A CNN hírtelevízió úgy értesült, hogy a balesetet feltehetően az egyik mozdonyvezető okozta, de a baleset körülményeit a rendőrség még vizsgálja.

KAPCSOLÓDÓ CIKK