Felrobbant egy autó a horvát tengerparton

Vágólapra másolva!
Felrobbant egy autó egy horvát tengerparti üdülővárosban, a robbanás miatt három ember megsérült, köztük két osztrák turista. A robbanószerkezetet a kocsi alá rejthették a horvát sajtó értesülései szerint.
Vágólapra másolva!

Három ember megsérüt Sibenik horvát üdülővárosban, amikor felrobbant egy autó. A sérültek közül ketten osztrákok, egy pedig horvát - utóbbi súlyos, de nem életveszélyes állapotban van. A két osztrák könnyű sérülést szenvedett - közölte a városi rendőrség szóvivője.

A Vecernji List című napilap hírportálján megjelent beszámoló szerint a kocsi alatt léphetett működésbe egy robbanószerkezet. A bomba akkor robbant az autó alatt, amikor Sibenik kikötője mellett haladtak - áll a rendőrség közleményében. A robbanás után a szétrepülő repeszek és szilánkok sebesítették meg a három embert.

A robbanás pillanatában a két osztrák a város kikötőjében egy jachton, a horvát pedig egy közeli kávézó teraszán ült. A kikötőnél elhaladó gépkocsiban utazók sértetlenek maradtak - számolt be a szóvivő. A nyomozás még tart.

Horvátországban tavaly 9,4 millió külföldi turista fordult meg, főként az Adriai-tenger partján lévő üdülőhelyeken. Az országot terrorfenyegetettségtől mentesnek tartják.