Házkutatást tartottak Jacko orvosának klinikáján

Vágólapra másolva!
Az amerikai kábítószer-ellenes ügynökség (DEA) házkutatást tartott Michael Jackson orvosának houstoni klinikáján szerdán - közölte a helyi média. A június 25-én elhunyt énekes szervezetében és otthonában olyan narkotikumokat találtak, amelyeket csak szigorú kórházi ellenőrzés mellett lehet használni. Az orvos ügyvédje szerint az ügynökök az emberölés vádjára kerestek bizonyítékot.
Vágólapra másolva!

A KTRK-TV beszámolója szerint az amerikai kábítószer-ellenes ügynökség (DEA) ügynökei átkutatták a Michael Jacksont kezelő Conrad Murray rendelőit, a felvételeken látható, hogy a houstoni rendőrség két embere őrzi a klinika bejáratát. Az ABC csatorna helyi partnere arról tájékoztatott, hogy a texasi nagyváros északi részében működő intézményt legkevesebb egy tucat Los Angeles-i DEA-ügynök lepte el.

A DEA szóvivője szerint szó sincs arról, hogy razziát tartottak volna az orvos munkahelyén. Violet Szeleczky azt mondta: a Los Angeles-i hatóságok kérték a DEA segítségét. Az orvos ügyvédei viszont azt állítják: nem is értesítették őket a kutatásról, és szerintük igenis razziát tartottak a hatóságok. Miranda Sevcik, Murray doktor ügyvédcsapatának szóvivője szerint "ez elfogadhatatlan a számunkra."

Murray ügyvédje szerint a rendőrök az emberölés vádjára kerestek bizonyítékot a houstoni klinikán. Az ügyvéd azt mondta, hogy a nyomozók helyi idő szerint délben "21 dokumentummal és egy számítógépes merevlemez másolatával" távoztak. Az ügyvéd ismételten azt állította: védence ártatlan és együttműködik a rendőrséggel. Az orvost a hatóságok nem vádlottként, hanem tanúként hallgatták ki a popsztár halálának ügyében.

Conrad Murray - Michael Jackson magánorvosaként - halálakor az énekes mellett volt, de a rendőrségi kihallgatásokon azt vallotta, hogy a sztár szívleállása előtt nem adott be neki injekciókat. Murray, aki Kalifornia, Nevada és Texas államban is rendelkezik működési engedéllyel, csak a közelmúltban kezdte kezelni a június 25-én elhunyt énekest.

A Los Angeles-i rendőrök szerdán Cherilyn Lee, a popsztár volt élelmezési tanácsadója hivatalában nyomoztak. Lee szóvivője, Belinda Foster elmondta: a volt élelmezési tanácsadó együttműködik a rendőrséggel, de bírósági idézést kér, mert az adatok titkosságát a törvény védi. Lee január és április között kezelte a sztárt, aki állandóan erős fájdalomcsillapítókat kért tőle.

A Jackson által bérelt villában tartott házkutatás során olyan gyógyszereket - többek közt műtéti altatóként használt Proforolt - találtak a házban, amelyeket csak szigorú kórházi ellenőrzés mellett lehet használni. A kábítószer-ellenes ügynökség és a Los Angeles-i ügyészség is nyomoz az ügyben, hogy miként kerülhetett az énekes otthonába a tetemes mennyiségű gyógyszer.

Közben kiderült, hogy az énekes holttestén végzett második boncolás is narkotikumok jelenlétét mutatta ki Jackson szervezetében. A család kérésére elvégzett újabb beavatkozásnak még nincs meg az összes eredménye, a részletes vérvizsgálati leletek még váratnak magukra.