Michael Jackson orvosa után nyomoznak

Vágólapra másolva!
Michael Jackson magánorvosára, Conrad Murrayra irányul az a nyomozás, amelyet az amerikai rendőrség a popsztár halála miatt rendelt el. Az orvos houstoni klinikáján tartott házkutatás során olyan gyógyszereket találtak, amelyeket csak szigorú kórházi ellenőrzés mellett lehet használni.
Vágólapra másolva!

Michael Jackson magánorvosára irányul az a nyomozás, amelyben a rendőrök emberölés vádjára keresnek bizonyítékot - derült ki csütörtökön, egy nappal azután, hogy az amerikai kábítószer-ellenes ügynökség (DEA) razziát tartott Conrad Murray houstoni klinikáján.

A houstoni bíróság által jóváhagyott házkutatási parancs arra hatalmazta fel a hatóságokat, hogy "olyan tárgyak után kutassanak, amelyek bizonyítják az emberölés vádját, vagy arra utalnak, hogy Conrad Murray követte el a bűncselekményt".

A házkutatásról készült jegyzőkönyv szerint a DEA ügynökei többek között 27 fogyasztószer-tablettát, egy tabletta izomlazítót, két számítógépes merevlemezt és adóhivatali felszólításokat koboztak el. A házkutatás során olyan gyógyszereket - többek közt a műtéti altatóként használt Proforolt - találtak a házban, amelyeket csak szigorú kórházi ellenőrzés mellett lehet használni.

Conrad Murray Michael Jackson mellett volt, amikor az énekes június 25-én meghalt, de a rendőrségi kihallgatásokon azt vallotta, hogy a popsztár szívleállása előtt nem adott be neki injekciókat. Murrayt a hatóságok eddig nem vádlottként, hanem tanúként hallgatták ki Jackson halálának ügyében. Várhatóan jövő héten derül ki hivatalosan, mi okozta a popsztár halálát, addigra készül el a teljes toxikológiai vizsgálat.