Vágólapra másolva!
Tízen meghaltak, és több mint 110 ezren kényszerültek otthonuk elhagyására a földcsuszamlásokat és árvizeket okozó kínai esőzésekben. Az esőzések Hunan tartomány öt városát sújtották pénteken és szombaton.
Vágólapra másolva!

Földcsuszamlásokat és árvizeket okoztak a Kína középső részét sújtó szakadatlan esőzések. Az ítéletidőben tízen meghaltak, és több mint 110 ezren kényszerültek otthonuk elhagyására. Az esőzések Hunan tartomány öt városát sújtották pénteken és szombaton. Az egyik helyen földlavina zúdult egy útra, egy folyóra, illetve több lakóházra.

A kínai tévé vasárnap arról számolt be, hogy Huajhua városban tíz ember életét vesztette. A híradó felvételein látszik, hogy a sárgörgeteg eltemetett egy hegyvidéki utat. Több környékbeli tégla-, illetve vályogházból kimenekítették a lakókat.

Az Új Kína hírügynökség szerint 3200 ház dőlt össze, az esőzések okozta közvetlen gazdasági károk nagysága közel százmillió dollárra rúg. A polgári ügyek minisztériuma és a katasztrófa-elhárítási központ vasárnap reggel egy csoportot küldött a térségbe.