Hétfőig marad kórházban Sarkozy

Vágólapra másolva!
Kórázba vitték Nicolas Sarkozy francia elnököt. Az elnök sportolás közben lett rosszul, Versailles közelében. Túlhajtotta magát és keveset evett. Jól van, hétfőn kiengedik.
Vágólapra másolva!

Kórházba szállították Nicolas Sarkozy francia elnököt, miután vasárnap rosszul lett sportolás közben. Az 54 éves elnök a párás délutáni időben 45 perc intenzív edzés után lett rosszul. Azonnal megvizsgálta orvosa, majd a kórházban is soron kívüli felülvizsgálaton esett át. Az elnöki hivatal szerint helikopterrel vitték kórházba, majd 13 óra 45 perctől kezdve kontrollvizsgálatokat végeztek rajta. Hivatal utóbb tagadta, hogy az elnök el is ájult volna, szerintük csupán lefeküdt, és egy orvos elsősegélyben részesítette.

Az AFP hírügynökség szerint a rosszullét Versailles melletti hétvégi házában, La Lanterne-ben érte az elnököt. Francia illetékesek szerint nincs komoly baja. Az AFP szerint a X. agyidegével (vagy bolygóidegével) akadtak problémák. A bolygóideg hirtelen fájdalma 1-2 percig is eltarthat, eszméletvesztést is okozhat.

Az elnök hétfő reggelig marad a párizsi Val-de-Grace katonai kórházban - közölte az elnöki hivatal, amely szerint a fizikális vizsgálat és a kiegészítő, neurológiai vizsgálatok (vérvizsgálat, elektroenkefalogram, mágnesesrezonancia-vizsgálat) eredménye jó. A kardiológiai vizsgálat a körülmények megkövetelte rendszerességgel hétfő reggelig folytatódik.

Sarkozy gyakran jár kocogni és lelkels biciklista hírében is áll. Utolsó, július 3-i orvosi vizsgálatán mindent rendben találtak.

Patrick Balkany, az elnök egyik politikai szövetségese szerint Sarkozy diétája okozta a rosszullétet. "Az elnöknek kicsit jobban oda kell figyelnie magára. Kicsit kevesebbet kell dolgoznia és többet ennie" - mondta Balkany a francia rádiónak.