Sok a sérült a horvát drukkerek zsolnai őrjöngésében

Vágólapra másolva!
120 horvát rendbontót vettek őrizetbe Zsolnán a szlovák rendőrök, miután a Hajduk SPlit drukkerei megpróbáltak bejutni a vendéglátó Zsolna stadionjába csütörtökön. Az Európa Liga selejtezőmeccsérről - ahogy más meccsekről is - sokuk ki van tiltva erőszakossága miatt. Emiatt törni zúzni kezdtek a a szrukolók a városban, majd összecsaptak a rendőrökkel.
Vágólapra másolva!

Több tucat szurkoló, illetve nyolc rendőr sérült meg azokban az összecsapásokban, amelyek a szlovák MSK Zilina és a horvát Hajduk Split labdarúgócsapatának csütörtöki Európa Liga-selejtezős mérkőzése előtt törtek ki Zsolnán. Az Új Szó című lap szerint közel ezer szurkoló kísérte el a drukkereket a meccsre.

Mintegy ötszáz horvát drukker kezdte a csetepatét a Sme szerint: kövekkel dobálták meg a rendőröket, és kirakatokat törtek be. A vasútállomásnál volt a legkeményebb az összecsapás. A rendőrség reggelig, a horvátok hazautazásáig készültségben marad a városban a lap szerint. A rendbontók európai stadionokból kitiltott horvát drukkerek voltak.

Sokakat már a helyszínen elláttak a mentők a sérültek közül. Többen eltörték valamelyik testrészük, sokakat pedig a repülő kövek sebesítettek meg.

A Sme című szlovák lap internetes oldala a történtekkel kapcsolatban Jana Balogova rendőrségi szóvivőt idézte, aki arról számolt be, hogy százhúsz horvát szurkolót állítottak elő. A mérkőzés 1-1-es döntetlennel ért véget.