Az erdőtüzek miatt 4 ezer embert telepítettek ki a Kanári-szigetekhez tartozó La Palma szigetéről. A kimenekítettek között több turista is van.

Kanári-szigetekhez tartozó La Palma szigeten mintegy 4 ezer embert, köztük turistákat menekítettek ki a hatóságok pusztító erdőtüzek miatt

A legsúlyosabb helyzet La Palma sziget Fuencaliente és Mazo nevű városai környékén alakult ki. Mindkét település kedvelt a turisták körében. A helyiek és turisták közül néhány embert csak az utolsó pillanatokban sikerült kimenteni. Az oltásban mintegy 500 tűzoltó és két katonai helikopter vesz részt.

Egyelőre egyetlen magyar állampolgár sem kért segítséget a madridi magyar konzuli hivataltól a Kanári-szigeteken tomboló erdőtűz miatt - közölte a Független Hírügynökséggel vasárnap délelőtt a konzuli iroda ügyeletese.

Elképzelhető, hogy a tűz megsemmisíti a világ legnagyobb teleszkópjának otthont adó obszervatóriumot. A "Roque de Los Muchachos" nevű intézményt egyébként júliusban adták át. A mintegy 85 ezres lakosú La Palma szigeten kívül a szigetcsoport több másik tagján is tüzekkel küzdenek. Itt azonban várhatóan nem okoz majd nagy pusztítást a tűz.

A Kanári-szigetek Spanyolország legdélebbi autonóm közössége. A hét nagyobb és több kisebb szigetcsoportból álló terület az Atlanti-óceánon, Marokkó partjaitól 125, illetve 200 kilométerre fekszik.