Helikopter és repülő ütközött New Yorkban

Vágólapra másolva!
Egy kisrepülő és egy helikopter ütközött össze szombaton New York közelében. A balesetben kilencen meghaltak, köztük öt olasz turista. Még nem tudni a légibaleset pontos okát.
Vágólapra másolva!

A Hudson folyóba zuhant összeütközésük után egy helikopter és egy kisrepülőgép szombaton New York közelében. A rajtuk tartózkodó mind a kilenc ember - köztük öt olasz turista - meghalt. Michael Bloomberg New York-i polgármester és amerikai hírtelevíziók beszámolói szerint a sétarepülést végző helikopteren utazott a pilótán kívül az öt olasz turista. A helikoptert ugyanis városnézésre használták.

Az Eurocopter AS 350-es az összeütközés után szinte kőként zuhant a vízbe, a Piper PA-32 típusú repülőgép egyik szárnya pedig letört a vízbe esés előtt. A helyszínre érkezett mentőalakulatok és hajók eddig négy holttestet hoztak ki a partra, a többit egyelőre csak látták a vízben a roncsok között. A kisrepülőn utazó három emberből az egyik gyerek volt - közölte a polgármester. A kutatás vasárnap is tovább folyik az áldozatok után.

Forrás: [origo]
Még keresik az áldozatokat a folyóban

A helyi idő szerint délben (közép-európai idő szerint 18 órakor) Manhattan közelében történt légi karambol oka egyelőre ismeretlen, a baleset időpontjában az időjárás derűs volt.