Gyilkosságok megrendelésével vádolnak egy brazil tévést

Vágólapra másolva!
Azzal vádol a brazil rendőrség egy tévést, hogy szervezett kábítószer-kereskedelemben vett részt és gyilkosságokat rendelt meg, hogy megszabaduljon riválisaitól és növelje adásának nézettségét. A férfi szabadlábon védekezhet, fiát letartóztatták.
Vágólapra másolva!

Wallace Souza legalább öt gyilkosságot rendelt meg Amazonas államban, hogy megszabaduljon drogkereskedő riválisaitól és híreket generáljon műsorába - állítják a brazil hatóságok. Szerintük ezzel azt akarta sugallni, hogy az amazonasi régióban óriási méreteket öltött a bűnözés. Tévéshow-ját tavaly leállították, amikor a rendőrség intenzívebb nyomozásba kezdett.

Az Amazonas államban politikusként is ténykedő Souza azzal védekezik, hogy a riválisai akarják befeketíteni. Souza ügyvéde is azt mondja, hogy be akarják mártani védencét, és valójában nincs egy szál tárgyi bizonyíték sem, amely alátámasztaná a rendőrség vádjait.

A helyi rendőrfőnök az Associated Press hírügynökségnek azt mondta, hogy a gyilkosságok megrendelése mindig a tévéstől és fiától származtak, és ők riadóztatták a tévéstábot, hogy elsőként vegyék fel a bűneseteket.

Souzának egy sor vádra, többek között kábítószer-kereskedelem és fegyverbirtoklás vádjára kell felelnie, de képviselői mentessége miatt szabadlábon védekezhet. Fiát, Rafaelt ugyanakkor letartóztatták gyilkosság, kábítószer-kereskedelem és illegális fegyvertartás miatt.