Viccelni akart a Facebookon fenyegető álfajvédő

Vágólapra másolva!
Fehér fajvédőnek adta ki magát egy amerikai fekete fiatal a Facebook közösségi oldalon, és afroamerikaiak megölésével fenyegetőzött. Akár több éves börtönbüntetést is kaphat a fiú, aki az FBI-nak azt mondta, csak viccelődni akart, és valamilyen reakciót kiváltani.
Vágólapra másolva!

A Mississippi állambeli Poplarville-ben élő 20 éves afroamerikai fiú, Dyron L. Hart bevallotta, hogy tavaly novemberben álnéven regisztrálta magát a Facebook közösségi oldalon, és fehér fajvédőnek adta ki magát - derül ki az amerikai igazságügyi minisztérium közleményéből, amelyet a CNN ismertet.

Hart üzeneteket tett közzé arról, hogy fel van háborodva, amiért Barack Obama személyében megválasztották az Egyesült Államok első fekete elnökét - közölte a minisztérium, amely szerint ez után a fiú a közösségi oldalon eljuttatott egy fenyegető üzenetet egy afroamerikai diáknak. Ebben az szerepelt, hogy Obama megválasztása miatt feketéket fog megölni.

Jim Letten ügyész úgy fogalmazott, hogy "ez egy rendkívül szokatlan ügy", az üzenetek tartalma "rendkívül zavaróak, provokatívak és nagyon fenyegetőket voltak".

A CNN által idézett nyomozati anyagok szerint Hart az FBI egyik munkatársának azt mondta, hogy csak viccelni akart, hogy "kiváltson valamilyen reakciót". A minisztériumi közlemény szerint azonban tettéért akár öt éves börtönbüntetést és 250 ezer dolláros bírságot is kaphat. A bíróság várhatóan novemberben hoz ítéletet az ügyében.