Kiszabadult Charles Manson egyik követője

Vágólapra másolva!
Kiengedték a börtönből a gyilkos amerikai szektavezér, Charles Manson egyik követőjét, Lynette Fromme-ot, akit azért csuktak le 34 évvel ezelőtt, mert meg akarta ölni Gerald Ford akkori elnököt.
Vágólapra másolva!

Helyi idő szerint péntek reggel nyolc óra körül engedték ki a texasi Fort Worthben lévő börtönből Lynette Fromme-ot, a hatvanas évek gyilkos szektáját vezető Charles Manson egyik követőjét.

A nőt 1975-ben ítélték el, amiért meg akarta ölni Gerald Ford akkori amerikai elnököt. Frommel a kaliforniai Sacramentóban fegyvert fogott Fordra, de az elnök testőrei ártalmatlanná tették - írja a BBC.

Ford sértetlenül úszta meg az incidenst, Fromme azonban a merényletkísérletért életfogytiglani börtönbüntetést kapott. A nő 1987-ben rövid időre megszökött a börtönéből, amit később azzal magyarázott, hogy közelebb akart kerülni Mansonhoz.

Charles Manson jelenleg is életfogytiglani börtönbüntetését tölti egy 1969-es gyilkosság miatt. A szektavezér társaival együtt megölte a terhes Sharon Tate színésznőt (Roman Polanski rendező feleségét) és nyolc másik embert. Ebben a gyilkosságban a most 60 éves Fromme nem vett részt.