Halálbrigádok vadásznak az iraki melegekre

Vágólapra másolva!
A Human Right Watch emberi jogi szervezet jelentése szerint síita milicisták gyilkolják az iraki melegeket év eleje óta. A módszerek brutálisak, a holttesteket pedig általában az elrettentés miatt jól látható helyen hagyják magukra. A hajhossz és a ruházat alapján választják ki az áldozatokat.
Vágólapra másolva!

"Hol van az a buzi?" - törte rá Bagdad egyik legvallásosabb negyedében öt maszkos férfi egy családra az ajtót. A 35 éves Hamid, akit kerestek éppen nem volt otthon, anyja sírva hívta telefonon. Hamid többet nem mert hazamenni. Barátját néhány nappal korábban ölték meg.

A történet a Human Rights Watch (HRW) emberi jogi szervezet iraki homoszexuálisok elleni támadásokról szóló jelentésében szerepel, az esetek nagy részéhez képest pedig Hamid még viszonylag olcsón megúszta a támadást. A jelentés szerint Irakban 2009 eleje óta halálbrigádok vadásznak a melegekre.

A legtöbb gyilkosság Bagdadban történik, de kínoztak és öltek meg melegeket Nedzsef, Kirkuk és Bászra városokban is. A gyilkosságokat főleg síita milicisták követik el (a HRW által megkérdezett legtöbb iraki szerint főleg a Mahdi Hadsereg nevű szervezet) és részt vesznek bennük az al-Kaidához köthető szervezetek tagjai is.

A megcsonkított holttesteket vagy a kukába dobják, vagy az elrettentés miatt közszemlére teszik, például kiakasztják az utcára. A gyilkosok brutális módon ölnek - sok esetben levágják az áldozat nemi szervét, és voltak olyanok is, akiket beragasztott végbéllel találtak meg. Az áldozatokat gyakran csak hosszabb hajuk vagy ruházatuk miatt választják ki.