Kigyulladt egy tankerhajó a Melakka-szorosban

Vágólapra másolva!
Egy görög és a tajvani hajó ütközött össze a a Malajzia és Indonézia közötti Melakka-szorosban. A tajvani tanker lángba borult, és süllyedni kezdett. Kilenc tengerész eltűnt.
Vágólapra másolva!

Összeütközött két teherszállító hajó a Malajzia és Indonézia közötti Melakka-szorosban kedd éjjel. Egy tajvani olajszállító tanker lángba borult, és süllyedni kezdett. A baleset a világ egyik legforgalmasabb vízi útvonalán történt, egyelőre tisztázatlan okok miatt. A térségben nem volt rossz idő, amikor a görög és a tajvani hajó útban Szingapúr felé összeütközött.

"A tajvani hajó lángba borult, az oldalára dőlt, és attól tartunk, hogy el fog süllyedni" - mondta Rizal Ramli, a maláj parti őrség egyik parancsnoka. A hajó legénységének kilenc tagja eltűnt. A balesetet szenvedett görög hajó már elhagyta a helyszínt, és folytatta útját a délkelet-ázsiai városállam kikötője felé. A tajvani tanker az Egyesült Arab Emírségekből érkezett a Melakka-szorosba, amikor a bal oldalába ütközött a Nagy-Britanniához tartozó Man-sziget zászlaja alatt közlekedő görög teherszállító.