Elkapta az új influenzát Kolumbia elnöke

Vágólapra másolva!
A kolumbiai elnök, Álvaro Uribe szervezetében kimutatták az új típusú influenzát okozó A/H1N1-es vírust - jelentették be vasárnap. A kormány közölte, hogy Uribe állapota kielégítő, jelenleg kezelés alatt áll.
Vágólapra másolva!

Álvaro Uribe kolumbiai államfő pénteken, a dél-amerikai vezetők argentínai csúcstalálkozóján kezdte rosszul érezni magát, és az új típusú influenzát szombaton diagnosztizálták nála. Az 57 éves politikus állapota kielégítő, az elnöki palotában kezelik - közölte a kormány.

A kolumbiai hatóságok értesítik az argentínai csúcstalálkozó résztvevőit Uribe betegségéről. A találkozó napirendjén szerepelt, hogy az a több latin-amerikai ország által vitatott lépés, hogy Kolumbia hozzáférést adott az Egyesült Államok hadseregének katonai bázisaihoz.

Több ország szerint ez veszélyezteti a térség békéjét, Kolumbia és az Egyesült Államok szerint azonban alaptalanok az aggodalmak - írja a BBC.

Kolumbiában eddig 621 H1N1-es fertőzést regisztráltak, az új influenzában 29-en haltak meg. Augusztus közepén ugyancsak az új influenzát diagnosztizálták Oscar Arias Costa Rica-i elnöknél. Az államfő hét napig volt karanténban, és azóta már felgyógyult.