Megnyílhat a török-örmény határ

Vágólapra másolva!
A diplomáciai kapcsolatok felvételéről és a kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséről is elkezd tárgyalni Örményország és Törökország. A két ország között 1993 óta lezárt határ is megnyílhat.
Vágólapra másolva!

Felveheti a diplomáciai kapcsolatokat egymással Örményország és Törökország - írja a BBC. A két ország képviselői megállapodtak abban, hogy hat héten belül beterjesztik a parlamentjeik előtt a diplomáciai kapcsolatainak felvételét.

A Jerevánban nyilvánosságra hozott közös közlemény szerint a két ország politikai konzultációkat kezd két jegyzőkönyvről. Az egyik a diplomáciai kapcsolatok felvételéről, a másik a kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséről szól. Szerzs Szarkiszjan örmény elnök októberben Törökországba látogat.

A Reuters szerint az 1993 óta zárva tartó török-örmény határ is újra megnyithat. Törökország azért zárta le a határt, hogy támogassa Azerbajdzsánt, mely hadban áll Örményországgal Hegyi-Karabakh hovatartozása miatt. Törökország a mai napig nem ismerte el az 1915 és 1917 között zajlott örmény népirtást.

Forrás: Google Maps
A térképre kattintva képeket nézhet Hegyi-Karabahról!