Ember okozhatta a Los Angeles-i erdőtüzet

Vágólapra másolva!
A tűzoltók szerint ember okozhatta a Los Angeles-i erdőtüzet, az oltásban az időjárásnak hála sikerült előrehaladni. Schwarzenegger kormányzó szerint a világ legbátrabb tűzoltói vesznek részt az oltásban.
Vágólapra másolva!

Elkezdtek visszatérni otthonaikba a Los Angeles-i erődtűz miatt kimenekítettek - írja a New York Times. Augusztus 26-i keletkezése óta a tűzvész több mint hatvan házat rombolt le, két tűzoltó halálát okozta, és otthona elhagyására kényszerített több ezer embert.

Ember okozhatta a nagy Los Angeles-i erdőtüzet - jelentette ki szerdán az oltási munkák helyettes parancsnoka, miközben a tűzoltók - a kedvezőre fordult időjárásnak hála - jelentősen előrehaladtak a várostól északra tomboló hatalmas tűz megfékezésében.

Carlton Joseph helyettes parancsnok szerint egyelőre nem tudják megmondani pontosan hogyan kezdődött a tűz, véletlenül vagy gyújtogatás miatt. A nyomozók vizsgálataik során a villámcsapást, mint okot kizárták, további részleteket azonban egyelőre nem árult el.

Az oltásban 4100 tűzoltó vett részt, 17 helikoptert, 10 tűzoltó repülőgépet, 488 fecskendőt és 64 bulldózert használtak. Szerdáig közel 57 ezer hektár erdő pusztult el. "Büszke vagyok, hogy nekünk vannak a világ legbátrabb és legkeményebb tűzoltóink" - mondta Arnold Schwarzenegger kormányzó a New York Times tudósítása szerint.