Vágólapra másolva!
A mexikói Kalifornia-félsziget felé közelgő Jimena hurrikán miatt tízezer családot evakuáltak, de sokan a veszély ellenére nem hajlandók elhagyni otthonukat. A mexikói hatóságok arra készülnek, hogy akár erőszakkal is kitelepítik az embereket saját érdekükben.
Vágólapra másolva!

A mexikói Kalifornai-félsziget több ezer lakója nem hajlandó elhagyni otthonát a közelgő Jimena hurrikán miatt, a figyelmeztetések ellenére sem - írja a BBC. Ugyan a Jimena gyengült valamelyest, és ötösből hármas erősségű vihar kategóriájába került át, de szakértők szerint még mindig nagyon pusztító lehet, amikor partot ér szerdán.

Az Egyesült Államokban lévő hurrikánközpont erős esőzésre, part menti áradásra és sárcsuszamlásra figyelmeztetett. Körülbelül tízezer családot evakuáltak eddig, azonban a kunyhótelep lakói közül sokan helyben maradtak, mert attól tartanak, hogy távollétükben kifosztják otthonukat.

"Ha muszáj lesz, erőszakkal fogjuk kitelepíteni a családokat a saját érdekükben" - mondta Francisco Cota, a polgári védelem Los Cabos-i igazgatója az AFP hírügynökségnek. Los Cabos-t az erős előszél és zuhogó eső már elérte. A Jimena 205 kilométer per órás szelekkel fog megérkezni.